Un paradiso speciale dall'Italia!
Cuore di bue (ökör szív)
A fajtára jellemző színe és megjelenése nagyon különleges úgy néz ki mintegy ráncos bugyor. Az akár 2 m fölé kúszó növényen csokorban érnek a 20-50 dkg közötti termések.
Testes, vastag húsának köszönhető, hogy jelentős mennyiségű likopin áll rendelkezésre, amely számos betegség megelőzésében fontos antioxidáns. Ami a kalória tartalmát illeti, messze elmarad a többi társától, mert kevesebb, mint 20 kalóriája van 100 grammban.
Íze inkább édes, de zamatos, enyhe savasság tartalom mellett. Kevés magvú paradicsom. Héja vékony és forrázás után könnyen eltávolítható.
Rendszeres öntözéssel rendkívül gazdag termést érhetünk el.
Olaszországban Albenga területe büszkélkedhet a Cuore di Bue tömegesen termesztésével. Albenga paradicsomnak vagy Ligur körtének is hívják arra felé.
Az olaszok félérett állapotban a ropogós textúrája miatt kedvelik is fogyasztják.
A tömör húsa miatt salátakészítéshez is ideális.